Rygeafvænning

Enhver der påtænker en rygeafvænning vil naturligvis også overveje hvilke fordele et rygeafvænning kan give, og i det følgende vil jeg derfor påvise nogle af de fordele et rygeafvænning bringer med sig.

Udover abstinenser er der mange fordele du kan opnå i forbindelse med en rygeafvænning, og selvom jeg af uddannelse er hypnotisør, og har hjulpet mange til en let hypnose rygeafvænning, har jeg også haft min del af klienter, det ikke lykkedes for med hypnosen. En af grundene kan være at de ikke var så åbne overfor fordelene ved rygestop hvad enten det er med hypnose eller ad anden vej, og derfor vil jeg her lige gennemgå dem igen.

Straks efter at du slukker den sidste smøg, går din krop helt automatisk i gang med at rense den gift ud du har indtaget i form af nikotin. Og allerede 20 min. efter er dit blodtryk og din puls tilbage til et noget lavere udgangspunkt end da du sad og røg.

Selvom du nok ikke er bevidst om det, så arbejder dit immunsystem på højtryk hver gang du ryger en cigaret, og selvom du føler at du slapper bedre af med en smøg er dette blot en illusion fordi du dæmper dine abstinenser i forbindelse med nikotinmangel i blodet. I løbet af det første døgn begynder dit blod at løbe lettere igennem kroppen, og man kan måle en bedre blodcirkulation til glæde for din hud, og de ofte kolde fødder og hænder du sikkert kender til som ryger.

Efter ca. 48 timer er nikotinen ude af kroppen.

Og i løbet af det 2. døgn vil du begynde smage og lugte ting bedre end du kunne som ryger. Efter mindre end 3 dage vil din kondition begynde at forbedres, og du vil have lettere ved trække vejret samtidig med at den ilt du indånder, vil have lettere ved at forsyne dit system. En evt. astma vil du også opleve en tydeligt mærkbar forbedring af.

Kigger man længere frem i tiden efter fordelene ved rygeafvænning så vil fordelene begynde at hobe sig op, og du vil helt sikkert få stor glæde af din rygeafvænning i det lange løb. Kredsløbsforbedringer der sker over en længere periode, mindre hoste, øget frugtbarhed, og mindre risiko for blodpropper og lungekræft. Alle gavnlige ændringer der udvikler sig positivt over tid.